header-image
Midden in de Peel, centraal in de driehoek gevormd door de Brabantse plaatsen Boxmeer en Deurne en het Limburgse Venray, ligt Natuurbegraafplaats Weverslo, een bosrijk natuurgebied waar u zelf een eeuwige grafplek kunt kiezen en de afscheidsceremonie geheel naar eigen wens kunt invullen. Door de kleinschaligheid van het landgoed en de betrokkenheid van alle medewerkers, ervaart u de gastvrije sfeer bij elk bezoek.

Natuurbegraven heeft heel veel voordelen; het is het milieuvriendelijkste en goedkoopste alternatief en er zijn geen zorgen voor onderhoud of extra kosten achteraf. Verder is er alle tijd en ruimte voor een persoonlijke invulling, bovendien is de bijdrage aan behoud en beheer van de natuur enorm. Een natuurgraf is een unieke zelfgekozen plek in de natuur die voor altijd verbonden is met de persoon die er begraven is. Natuurgraven worden niet geruimd, de grafrechten zijn eeuwigdurend.

Overbodig te zeggen dat de natuur op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo ons zeer dierbaar is. Door zorgvuldig beheer, met aandacht voor bodembegroeiing en aanplant van struiken en bomen, krijgt het bos gaandeweg steeds meer een natuurlijk afwisselend karakter. Ook duurzaamheid speelt op Weverslo een grote rol en besteden we veel aandacht aan
zowel flora als fauna. Wij streven in ons beheer naar een grote biodiversiteit, denk hierbij niet alleen aan planten en vogels maar ook insecten, schimmels en kleine zoogdieren.

Om de natuur op Weverslo maximaal te respecteren is het belangrijk dat de kleding, de kist, de wade of de urn bestaat uit natuurlijke, milieuverantwoorde en biologisch afbreekbare materialen. Het natuurgraf kan gemarkeerd worden door een klein monument van onbehandeld hout. Hierdoor blijft de natuurbegraafplaats een natuurlijk bos, de natuurbegraafplaats behoudt zo zijn charme en is een bijzondere plek voor iedere bezoeker.

Adres

Janslust 11
5812 AT Heide
Nederland

Telefoon

0478 51 57 21

E-mail

Website(s)

Social media

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl