Nazorg

Nazorg

De categorie Nazorg is onderverdeeld in drie groepen

Nalatenschap

Na een overlijden en uitvaart is er vaak nog het nodige uit te zoeken en af te wikkelen. Van het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen, maar ook de boedel. Is er een eigen huis, dan moet dat verkocht worden.  Daarnaast zijn er ook de spullen, de financiën en het eventuele testament. Al deze zaken vallen onder de nalatenschap.

Herdenken

Het herdenken kan op meerdere manieren vormgegeven worden. Een gedenkteken, het op (laten) stellen van een levensverhaal of een andere vorm om de herinnering tastbaar te houden.
Grafmonumenten en urnen zijn er in allerlei vormen en materialen. Vaak kan men in overleg meewerken aan het ontwerp of bij de uitvoering van een gedenkteken. Of dat nu om een grafsteen of urn gaat. Naast de natuursteenbedrijven en steenhouwerijen zijn er ook beeldend kunstenaars actief op het gebied van gedenktekens. Op begraafplaats.org vindt u vele foto’s van begraafplaatsen, die een indruk geven van de mogelijkheden en wellicht kunnen inspireren. De voorwaarden, gesteld aan een grafmonumenten qua materiaal en vormgeving verschillen per begraafplaats. De maker van het monument of de beheerder van de betreffende begraafplaats kunnen je daarover informeren.

Omgaan met verlies

Rouwen is het verwerken van een verlies. Dat is persoonlijk en voor iedereen anders. De ene mens reageert heftiger dan de ander. Ieder mens uit haar/zijn verdriet anders. Dat zegt niets over de impact van het verlies op iemands leven. Om na te gaan of iemand hulp nodig heeft bij het verwerken van het verlies van een dierbare is de rouwtest ontwikkeld. Deze test kan drie maanden nadat het overlijden heeft plaatsgevonden, worden ingevuld. Meer informatie over rouw vind je op rouw.nl.